Hoe knip je het haar van een man tijdens Covid-19?

Zit jij, en misschien vooral je man of vriend, letterlijk met je handen in het haar nu de kappers al even dicht zijn en dit ook nog een tijdje gaat duren? Zijn de lokken van je man of vriend inmiddels zo hard gegroeid dat jij ze standaard in je gezicht gegooid krijgt tijdens het slapen? Dan wordt het echt tijd voor een fresh haircut. Don't try this at home geldt in deze uitzonderlijke situatie even niet (sorry lieve kappers). Hoewel je sommige kapsels toch beter wél aan de echte kapper kunt overlaten. En ach, voorlopig hoeft jouw man de deur toch niet uit. 

Wij zijn natuurlijk geen kapper, maar we hebben wel wat tips voor je opgezocht die essentieel zijn om er een succes van te kunnen maken:

1. Gebruik een kappersschaar
Hoe verleidelijk het ook kan zijn om gewoon de keukenschaar of heggenschaar erin te rammen, doe het niet. We herhalen: doe. het. niet. Alleen een echte kappersschaar is geschikt om haren te knippen en ligt tevens beter in de hand door de speciale vingervatten. Je kunt deze zelf gewoon online kopen!

2. Keep it clean
Het is gemakkelijker om op schoon haar te werk te gaan. Allereerst breng je het haar hierna beter in model en daarnaast geeft de tondeuse minder weerstand op schoon haar, wat het makkelijker maakt.3. Droog of nat?
Krullen knip je het beste droog, zodat je ze kunt zien terugveren. Dit geldt ook voor het knippen van een pony bij een vrouw, wat overigens sowieso relatief vaak zelf gedaan wordt. Zo zagen we Monica Geuze dit ook ooit zelf doen en het stond haar nog ook.
Een tondeuse gebruik je ook het beste op droog haar. Voor al het andere werk je het beste op nat haar. 

4. De mantel
Het is begrijpelijk dat niet iedereen een kapmantel uit zijn of haar achterzak kan toveren. Aanschaffen is misschien ook wat overdreven, maar geen paniek! Je gebruikt hiervoor een handdoek met daaroverheen een opengeknipte vuilniszak. De haartjes glijden van de vuilniszak af en blijven zo niet in de handdoek zitten. Dat scheelt weer geprik als je net die handdoek weer een keer na het douchen gebruikt. De haartjes kunnen nogal scherp zijn en zelfs als splintertjes aanvoelen. 

5. Skip een moeilijk kapsel
Denk je dat je na het kijken van een YouTube filmpje ook wel in de buurt komt van een professionele kapper? Think again. Dit vergt jaren oefenen, dus begin niet aan het knippen van een moeilijk kapsel. Lange haren in laagjes is bijvoorbeeld het beste te doen, omdat foutjes hierin niet zo opvallen. 

6. Tondeuse
Ga je met de tondeuse te werk? Begin dan altijd met het opzetstukje met de langste lengte. Je kunt altijd wat korter gaan, maar natuurlijk niet langer. Een klein hulpsteuntje:7. Goed licht
Ready, set, go? Zorg er dan eerst wel even voor dat je op een plek aan het werk gaat waar een goede lichtbron is zodat je goed ziet wat je aan het doen bent. 

Tutorial
We snappen dat je een beetje hulp nodig hebt als je besluit de coupe van je man onder handen te nemen. Alpha M, een bekende mannelijke YouTuber, laat goed zien welke stappen je kunt nemen: See the magic

Is het toch niet helemaal gelukt? Nog steeds weinig reden tot paniek. Dan kun je prima de tondeuse over het hoofd van je man heen halen en de hele boel kortwieken. Let's be honest, er is helemaal niets mis met wakker worden met een look a like van Michael Scofield.Well, good luck & stay safe everyone! Voor je het weet zijn de kappers weer open!

#lotsofLoveIbiza ♥

    22-04-2020 14:54     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Eppo -  27-03-2022

Sofiha heb je geen tondeuse

 Sophie Hagenbeek -  07-02-2021

Okey bedankt maar ik moet het haar van mijn papa knippen maar ik heb echt geen kapers schaar en het moet echt nu gebeuren hij moet morgen weer aan het werk en het ziet er niet uit en bovendien we doen het met een dokters schaar die zijn ook mooi dun hier voor!