Tips om jouw Love Ibiza sieraden mooi te houden
Het is logisch dat je jouw items altijd mooi wilt houden zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Ondanks dat onze sieraden van goede kwaliteit zijn, is het natuurlijk belangrijk dat je deze met zorg behandelt om ze mooi te houden.

Verkleuren of beschadigen voorkom je niet wanneer je sieraden dagelijks draagt, ongeacht of deze nu van echt zilver of goud zijn of van ander materiaal. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de sieraden, maar door het dragen zelf. Wel kun je je sieraden weer een boost geven met verschillende middelen en zijn er zaken die het verkleuren en beschadigen voorkomen en beperken. Met de onderstaande tips kan dit niet misgaan!

Zo houd je je sieraden het langst mooi:
  • Ga niet met je sieraden slapen om te voorkomen dat deze kapot gaan of slijten. Gelukkig is het ook helemaal niet nodig om accessoires te dragen tijdens het slapen.
  • Vermijd douchen of zwemmen met je sieraden om. Aanraking met water, zeep en chloor is niet goed voor je sieraden en kan zorgen voor verkleuring of aanslag.
  • Dit geldt ook voor producten waar zwavel in zit. Erwten, aardappelen, eieren en knoflook bevatten zwavel. Aanraking met je zilveren sieraden kan zorgen voor een witte aanslag.
  • Misschien een logische tip, maar bewaar je sieraden voor het laatste wanneer je je aankleedt. Zo voorkom je dat je ergens achter blijft hangen.
  • Ook je make-up, parfum en haarspray kun je beter eerder aanbrengen dan dat je je sieraden omdoet. Aanraking met één van deze producten kan een dof effect op je sieraden veroorzaken.
  • Sporten doe je het beste met je sieraden af. Naast dat je het risico loopt iets te verliezen, is zweet ook niet bevorderlijk voor de kwaliteit van jouw sieraad.
  • Bewaar je sieraden op een donkere plek, bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt kistje met bij voorkeur een zachte ondergrond. Zo beschadigen ze niet en voorkom je dat het (zon)licht verkleuring veroorzaakt.
  • Sluit je kettingen, armbandjes en enkelbandjes altijd voordat je ze opbergt in een kistje of ergens anders. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je ’s morgens je sieraden nog uit de knoop moet halen. Tevens kan dit zorgen voor beschadiging.Schoonmaken
Je kunt je sieraden best gemakkelijk schoonmaken met een lauwwarm sopje, een zachte (niet gebruikte) tandenborstel en een zachte doek. Borstel ze voorzichtig schoon met de tandenborstel, spoel ze af en wrijf ze droog met de doek.

Bij zwarte of bruine aanslag op je zilveren sieraden kun je een zilverpoetsdoekje kopen. Dit kun je kopen bij de meeste juweliers.
Het kan ook voorkomen dat je sieraden niet meer goed schoon worden. Ze zien er dan koperachtig uit. Dit betekent dat het zilveren of gouden laagje versleten is. Dit is helaas niet meer op te poetsen of schoon te maken.

Gebeurt dit na een paar weken al? Dat is niet de bedoeling! In dat geval is het goed mogelijk dat de zuurtegraad van jouw huid de sieraden snel aantast. Dit is per persoon verschillend, maar geen ramp. Wanneer je weet dat dit bij jou het geval is, kun je je sieraad na aankoop een laagje transparante nagellak geven. Zo komt je sieraad niet direct in contact met de huid. Je moet dit af en toe wel herhalen, aangezien nagellak ook slijt.

Ibiza elastiekjes
Met de Ibiza elastiekjes kun je iets flexibeler omgaan, aangezien dit elastiek is. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je elastiekjes mooi te houden. Zo kun je ze het beste opgehangen of netjes gevouwen bewaren. Heb je toch kreukjes? Dan kun je deze gladstrijken met de stijltang. Doe dit echter niet met de elastiekjes die een folieprintje hebben, deze laat dan namelijk los.We hopen dat je deze tips kunt gebruiken om jouw Love Ibiza items zo mooi mogelijk te houden!
    09-01-2020 13:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.